Please update your Flash Player to view content.

ПАРКИНГ СЛУЖБА ПОЧИЊЕ СА РАДОМ

ПАРКИНГ СЛУЖБА ПОЧИЊЕ СА РАДОМ

Паркинг служба почиње са радом 02.04.2018. служба се налази на адреси Кнеза Михаила 106 (Старо ,,Ластино" стајалиште)   Паркирање у Зони 1 је максимално 3 часа. Паркирање у Зони 2 и 3 је без...

Опширније

Одржан пети семинар за управљаче заштиће…

Одржан пети семинар за управљаче заштићених подручја

У организацији Министарства природних ресурса, рударства и просторног планирања Републике Србије и Јавног предузећа "Србијашуме", одржан је пети семинар за управљаче заштићених подручја у Врњачкој Бањи 11. и 12. септембра,...

Опширније

Логотип

u_susret_prirodi_logo1
zelenilo_memo2
Посета међународном сајаму цвећа - Падова:

преузети са овог линка.
Преузмите информаторе о Парку "Буковичка Бања":
каталог 1
каталог 2


 

bannnerrrrrr

zavodddddddddd

_

biblioteka-sveti-sava
centar-za-kulturu
jkp-bukulja
narodni-muzej
smotra-mermer-i-zvuci
spec-bolnica-bb
src-sumadija
tur_org
zdravstveni_centar
portski_savez
portski_savez

Фестивал спотова о природи Green Movie - Ниш, од 10. до 13. августа

Завод за заштиту природе Србије и Нишвил покренули су нову фестивалску целину – Фестивал спотова о природи „Греен мовие”, који ће бити одржан током трајања фестивала од 10. до 13. августа 2017.год у Нишкој тврђави.
Сваког фестивалског дана биће емитовани спотови о природи, у периоду од 21 до 22 часа 
Спотови трају до пет минута и приказују:
- заштићено подручје
- акцију или кампању за унапређење природе
- акцију заштите дивљих биљних и животињских врста
Сваког дана публика (посетиоци Нишвила) гласаће за спот који им се највише свидео, док ће укупни победнички спот одабрати стручни жири. 
ЈКП ''Зеленило Аранђеловац'' представио је промотивни спот који имате прилике да видите и надамо се одличном пласману. 
Циљ организације Фестивала спотова о природи у оквиру Нишвила јесте ширење свести, како домаће тако и светске јавности о лепотама и значају природе Србије како би се одлучили за посету и обилазак наших природних добара. 

Промо филм  https://youtu.be/90SCutI_Bfs

 

Програм GREEN MOVIE - Фестивал спотова о природи, Ниш - од 10. до 13.08.2017.год

АКТУЕЛНО 
Захваљујући активностима ЈКП ''Зеленило Аранђеловац'' као Управљача СП ''Парк Буковичке Бање'' имамо ту част и задовољство да смо уврштени у Програм GREEN MOVIE - Фестивала спотова о природи, од 10. до 13. августа у Нишу, а у оквиру чувеног Фестивала Нишвил. 
Организатор је Завод за заштиту природе Србије 

http://www.zzps.rs/novo/index.php?jezik=sr&strana=vest&n=494

 

Шимширов пламенац

У низу мера активности у Споменику природе ''Парк Буковичке Бање'' тренутно се ради на сузбијању и елиминисању врло упорне штеточине под називом ''Шимширов пламенац''. Оваj проблем попримио је велике размере, не само у граду и околини, већ и на ширем подручју читавог региона, па се предузимају потребне мере сузбијања и даљег ширења (на фотографијама је приказан један у низу мера уклањања наведене штеточине, механички поступак - туширање биљака јаким млазом воде). Надамо се да ћемо успети да се изборимо са овим проблемом и сачувамо велике површине шимшира које се налазе у нашем Парку.

 

Првих десет година ЈКП ''Зеленило Аранђеловац''

Пре десет година Општина Аранђеловац основала је ЈКП ''Зеленило Аранђеловац''.
Осим одржавања јавних зелених површина придодате су му делатности одржавања јавне расвете,  путева као и услуге паркинг сервиса.
Парк Буковичке Бање је као Споменик природе заштићено подручје од 2011. године. На основу Уредбе Владе Републике Србије Управљач Парка је ЈКП ''Зеленило Аранђеловац'' које, штитећи природу, штити и унапређује животну средину. Највеће инвестиције су нове парковске стазе, расвета и мобилијар. Осим тога, после више деценија засађено је и ново дрвеће и украсно шибље, као и дрворед у Главној и Занатлијској улици.
Предузеће има 48-оро запослених, послује успешно, без губитака, каже Миломир Сташевић, директор ''Зеленила'' и најављује реализацију још неколико значајних пројеката у наредном периоду. Више у прилогу  РТВ ''Шумадија'' Аранђеловац  https://www.youtube.com/watch?v=x8vUsObjL5c
 

о раду ЈКП ''Зеленило Аранђеловац'' - стручни тим

у прилогу РТВ Шумадија од 3.августа 2017.год - о раду  ЈКП ''Зеленило Аранђеловац'' и реконструкцији Споменика природе ''Парк Буковичке Бање'' говори пејзажни архитекта Јасна Новаковић и дипл.Аналитичар заштите животне средине Вахид Ибруљ..

Више o томе на  https://www.youtube.com/watch?v=YcrBwzGa-RI

 

O дендрофлори у СП ''Парк Буковичке Бање''

О дендрофлори, односно дрвећу  у Споменику природе ''Парк Буковичке Бање'' као најсложенијој врсти за одржавање, али и најдуготрајнијој, за програм РТВ  ''Шумадија''  Аранђеловац  говори Јулка Јосовић Пантелић – дипл инж шумарства, координатор одржавања и цвећаре ЈКП ''Зеленило Аранђеловац''  https://www.youtube.com/watch?v=Y9NhfIAzhnM

 

Анкета

Које цвеће више волите да купујете за поклон
 

facebook_logo

javne-nabavke-01
plan-upravljanja
plan-ozelenjavanja 

кнјигаутисака

Време

Сат

Ulti Clocks content

infotelefon
reklama

Arandjelovac ON-LINE

Arandjelovac ON-LINE