петак, 29 марта, 2024
НАСЛОВНА > Новости и догађаји > 11.април – Дан заштите природе Србије

11.април – Дан заштите природе Србије

Дан заштите природе Србије биће обележен скуповима на којима ће се указивати не само на значај очувања природе, већ и на значај одрживог управљања заштићеним подручјима, најавио је данас Завод за заштиту природе Србије.

Један од услова да заштићена подручја опстану очуваних природних карактеристика, јесте и укупан однос људи у Србији према природи, подршка и учешће заинтересованих страна у реализацији програма заштите и управљања природним добрима“, наводи се у саопштењу Завода. 

Најочуванији и најзначајнији делови природне баштине проглашени су за заштићена подручја и тренутно их има 460 и чине 7,48 одсто територије Србије.

ЈКП “Зеленило Аранђеловац“, као Управљач Споменика природе “Парк Буковичке Бање“ и у чијој су надлежности све зелене површине у граду – труди се да својим залагањем и новинама да пример како се и одржава, али и чува природа и парковски простор. Верујемо да је свест о заштити природе све већа, а да је сваки учинак и појединца и заједнице у целини – изузетно значајан и вредан.

Чувајући природу, чувамо себе.

СПОРТСКИ САВЕЗ АРАНЂЕЛОВАЦ
ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР АРАНЂЕЛОВАЦ
ТУРИСТИЧКА ОРГАНИЗАЦИЈА АРАНЂЕЛОВАЦ
СРЦ ШУМАДИЈА АРАНЂЕЛОВАЦ
СПЕЦИЈАЛНА БОЛНИЦА „БУКОВИЧКА БАЊА“
СМОТРА УМЕТНОСТИ „МЕРМЕР И ЗВУЦИ“
НАРОДНИ МУЗЕЈ
ЈКП БУКУЉА
ЦЕНТАР ЗА КУЛТУРУ
БИБЛИОТЕКА СВЕТИ САВА
ЗАВОД ЗА ЗАШТИТУ ПРИРОДЕ СРБИЈЕ
ОПШТИНА АРАНЂЕЛОВАЦ
Академија струковних студија Шумадија – одсек Аранђеловац
БЕСПЛАТНА ЛИНИЈА