уторак, 18 јуна, 2024
НАСЛОВНА > Новости и догађаји > ЧЕСТИТКЕ за ПАВИЉОН Књаза Милоша

ЧЕСТИТКЕ за ПАВИЉОН Књаза Милоша

апослени у ЈКП “Зеленило Аранђеловац“, на челу са директором Миломиром Сташевићем, придружују се честиткама за освојену престижну награду Европске уније за Културно наслеђе/ Награде Evropa Nostre за 2018. годину у категорији Конзервације.

Све похвале,

Специјалној болници за рехабилитацију “Буковичка бања“, као носиоцу пројекта и кориснику објекта, а посебне честитке Одељењу за урбанизам општине Аранђеловац – Јелени Стризовић и Александри Лукић, које су пројекат за аплицирање осмислиле и урадиле. Носилац израде пројектне документације реконструкције објекта је Пројектантски биро “ПЛАН – Мирослав Величковић пр. и одговорни пројектант-архитекта гдин Милан Зечевић, а све је протекло у сарадњи са Заводом за заштиту споменика културе, Крагујевац.

Ово је велики успех за културно наслеђе Србије, с обзиром да до сада, из области рестаурације/конзервације – до ове године, Србија није имала добитника.

Драго нам је што је ЈКП “Зеленило Аранђеловац“ део овог лепог догађаја, што увек одржавамо и декоришемо простор око Павиљона, јер он то свакако и заслужује,
Погледајте награђени пројекат на сајту Europa Nostre: http://www.europeanheritageawards.eu/winners/pavilion-prince-milos-bukovicka-spa/

СПОРТСКИ САВЕЗ АРАНЂЕЛОВАЦ
ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР АРАНЂЕЛОВАЦ
ТУРИСТИЧКА ОРГАНИЗАЦИЈА АРАНЂЕЛОВАЦ
СРЦ ШУМАДИЈА АРАНЂЕЛОВАЦ
СПЕЦИЈАЛНА БОЛНИЦА „БУКОВИЧКА БАЊА“
СМОТРА УМЕТНОСТИ „МЕРМЕР И ЗВУЦИ“
НАРОДНИ МУЗЕЈ
ЈКП БУКУЉА
ЦЕНТАР ЗА КУЛТУРУ
БИБЛИОТЕКА СВЕТИ САВА
ЗАВОД ЗА ЗАШТИТУ ПРИРОДЕ СРБИЈЕ
ОПШТИНА АРАНЂЕЛОВАЦ
Академија струковних студија Шумадија – одсек Аранђеловац